
اجزای سیستم اعلام سرقت
حتما اسم سیستم اعلام سرقت یا دزدگیر اماکن رو شنیدید. در این مطلب قصد داریم شما رو با اجزای مختلف سیستم اعلام سرقت آشنا کنیم:
اجزای سیستم اعلان سرقت:
- سنسور ها
- آژیر
- باتری
- دستگاه تلفن کننده
- سرور (تابلو)
- ریموت کنترل
به صورت کلی سیستم های اعلام سرقت در بازار به دو صورت تقسیم میشوند:
بی سیم
با سیم
در نوع بی سیم ارتباط اجزا با سرور به صورت بی سیم بوده. اما در نوع با سیم این ارتباط به وسیله کابل ارتباطی انجام میگردد .
سیستم های اعلام سرقت بر حسب امکانات با یکدیگر متفاوت هستند که سیستم مورد بحث نیز از این قاعده مستثنی نمیباشد. اما به طور قطع با فراگیری این سیستم و آموزش آن میتوانید با مطالعه کاتالوگ و بروشور سایر سیستم ها آن ها را نیز به راحتی نصب و راه اندازی نمایید.
سنسورها:
حسگر ها یا سنسور ها که نام دیگر آن ها DETECTOR یا آشکار ساز می باشد تجهیزاتی میباشند که تغییرات یا حرکت را در محیط تشخیص می دهند و در صورت تشخیص حرکت مدار را باز نموده و دزدگیر را فعال می کنند.
قبلا از دزدگیرهایی استفاده می شد که به صورت مدار باز عمل مینمودند، که فرد سارق می توانست با قطع کردن سیم ها دزدگیر را از کار بیاندازد. اما امروزه از دزدگیرهای مدار بسته استفاده میگردد که با قطع کردن سیم مدار باز شده و نهایتا دزدگیر فعال گردیده و وظیفه خود را انجام میدهد.
آژیر:
آژیر در سیستم اعلام سرقت به منزله اعلام کننده صوتی عمل نموده و خطر را اعلام می نماید. صدای آژیر در انواع دزدگیر ها مختلف میباشد اما معمولا صدایی متناوبی دارند. در مدار آژیر ها جهت ایجاد صدا از المان های الکترونیکی استفاده میکنند. آژیر ها به طور کلی از سه بخش اسیلاتور،تقویت کننده و بلندگو تشکیل شده اند.
باتری:
جهت جلوگیری از خاموش شدن دزدگیر هنگام قطع برق از باتری استفاده می کنند. سیستم های اعلام سرقت معمولا از برق ۲۲۰ استفاده مینماید. برای نصب باتری از باتری دوازده ولت چهار و نیم آمپر استفاده میشود. که در صورت قطع برق تا ۶ ساعت دزدگیر را روشن نگه داشته و یا از باتری ۷٫۲ آمپر استفاده میکنند که تا ۱۸ ساعت پس از قطع برق دزدگیر را روشن نگه میدارد.
دستگاه تلفن کننده:
دستگاه تلفن کننده در کنار سرور قرار دارد. در واقع تلفن کننده مکمل دزدگیر اماکن است. به طوری که در هنگاه سرقت و زمانی که خطر تشخیص داده شود دستگاه تلفن کننده وارد مدار می گردد و با مخاطب یا مسئول مربوطه تماس برقرار می کند و حادثه را گزارش می دهد. دستگاه پس از نصب باید برنامه ریزی گردد. یک پیام روی آن ضبط میشود و با توجه به حافظه داخلی آن چند شماره تلفن به آن داده شود تا در صورت بروز حادثه تماس برقرار شود.
سرور(دستگاه مرکزی)
دستگاه مرکزی به عنوان مغز سیستم اعلام سرقت محسوب می شود. دستگاه مرکزی اطلاعات محیط را از طریق سنسورهای دود،مگنت،شوک و چشمی دریافت نموده و تدابیر امنیتی لازم را انجام میده.
ریموت کنترل:
دستگاه ریموت کنترل بمنظور ارتباط از راه دور با دستگاه مرکزی به کار می رود. این دستگاه از نظر شکل ظاهری به چهار قسمت مختلف:بدنه،نشانگر های ال ای دی،شاسی ها و آنتن تقسیم میگردد.
جهت مشاهده محصولات مشابه با سیستم اعلام سرقت در سایت الکتروتکنیک بالایی کلیک کنید.
« ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید. جهت عضویت در پیج اینستاگرام ایران اسکن ویو روی لینک کلیک کنید. »